 |
اخبار > نظریههای متقن فقهی در ابوابی مانند اقتصاد از نیازهای جدی می باشد |
 |
ارسال به دوست نسخه چاپي

نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین:
نظریههای متقن فقهی در ابوابی مانند اقتصاد از نیازهای جدی می باشد
بسم الله الرخمن الرحیم
درگذشت استاد ارجمند و فاصل، حجت الاسلام و المسلمین موسویان که از فرهیختگان و زحمتکشان در عرصههای علمی بویژه در مباحث فقه اقتصاد بودند یقینا ضایعهای بزرگ بود، شخصیت علمی و اخلاقی و مهارت ایشان در ساحتهای فقه اقتصاد، از ایشان چهرهای صاحب فکر و خدوم به یادگار گذاشته است، دوستانی که با ایشان سابقه همراهی و همکاری داشتهاند، منش و جدیت ایشان را در تلاش علمی و خدمت صادقانه به نظام اسلامی را از یادها نمیبرند.
ابراز تأسفهای فرهیختگان و مجامع علمی بویژه رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید «دامت برکاتهم» در ضایعه فقدان ایشان، نشان دهنده جایگاه علمی و تعهد عملی حجت الاسلام و المسلمین موسویان میباشد.
درگذشت این استاد فرهیخته بار دیگر اذهان را نسبت به اهمیت ورود حوزویان محترم به مباحث تخصصی و مورد نیاز جامعه را بیش از گذشته مورد توجه قرار داد، امری که سالهاست در حوزههای علمیه به عنوان یک ضرورت شناخته شده و فعالیتهای مراکز تخصصی در همین راستا شکل گرفته است، آگاهیبخشی، جهتدهی و کشف استعدادها و علائق طلاب و فضلای محترم به مباحث فقههای تخصصی از نکات ضروری برای استقبال و ورود فضلای ارجمند در اینگونه مباحث میباشد.
ضرورت التزام عملی در رویکردها به فقههای مضاف که ماهیت و اصالت فقه مرسوم را دارد، توسعه مباحث و مسائل فقهی را به دنبال دارد که این مهم با توجه به گسترش موضوعات نوپدید، نیازهای نوآمد و جهشهای علمی در پیشرفتهای جهانی، ضرورتی دوچندان پیدا میکند.
روش فاخرِ اجتهاد مرسوم، منابع بینظیر و وجود نخبگان حوزوی، ظرفیت و فرصتی بیبدیل را در این زمینه مهیا کرده که برنامه ریزی در جهت نمایان ساختن فقه غنی و پویای شیعه و جریان فقه و فقاهت در اصلاح و شکوفایی نظامهای سازمانی در جامعه تمدنی و مباحث نوین امروز جهان، اقدامی مقطعساز در تعالی فقه جعفری علیهالسلام، میباشد.
شناخت موضوعات نوظهور و آگاهی از تبدیل شکلی بعضی موضوعات دیگر که برخی از آنها ظرفیت اضافه شدن به ابواب فقه را دارا میباشند، رویدادی است که در تمام ادوار و اطوار مباحث فقهی وجود داشته و موجب ارتقاء ساختار فقه علاوهی بر تولید فکر و نظر، بوده است. پژوهشهای میدانی از مهمترین رویکردها در این راستا بوده است که راه را برای تولید آثار علمی و ماندگار، هموار ساخته است. به همین دلیل، از مهم ترین مؤلفههای شتاب علمی در تمام دورهها و زمان حاضر، آگاهی از چیستی موضوعات و تغییر روشها در رویکرد به موضوعات میباشد که دایره مباحث مربوط به موضوعشناسی فقهی را توسعه میدهد.
استقبال از طرح سوالات نو و علاقمندی به پاسخهای علمی که همراه با عقبه پژوهشی باشد از دیگر مؤلفههای توفیق و کارآمدی فقه در جامعه است که تأثیر آن را میتوان در حل مسائل بویژه در مواردی که مباحث کلان مطرح است را مشاهده نمود.
در پایان ضمن گرامیداشت نام و یاد حجت الاسلام و المسلمین موسویان، به ضرورت ورود نخبگان به مباحث مورد نیاز در قالب کرسیهای علمی اشاره و عرض میکنم؛ نظریههای متقن فقهی در ابوابی مانند اقتصاد از نیازهای جدی جامعه بوده و هست که همتی مضاعف را در این عرصه میطلبد.
شماره خبر:٤١٣٦١٨ / 1399/05/23 / ١٤:٤٠
خروج
|